Somat Logo

Kvinojin zajtrk

Sestavine
Število porcij: 2

  • 200 g kvinoje
  • ½ jušne kocke
  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlica rožmarina
  • ½ avokada
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička agavinega sirupa
  • 1 žlica bele paste miso
  • 1 žlica gorčice
  • 1 čajna žlička sezamovega olja
  • 2 žlici navadnega olja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 1 žlica vode
  • 2 jajci
  • 30 g mlade špinače
  • 2 čajni žlički začimbne mešanice duka
  • 1 žlica pesinih kalčkov
  • morska sol
  • poper
  • limonin sok ob serviranju

Pripomočki: večja kozica, cedilo, ponev, rezalna deska, nož, lopatica, manjša skleda, manjša kozica

Kvinojo stresite v cedilo in jo operite pod tekočo hladno vodo. V kozico nalijte svežo vodo, dodajte kvinojo in jušno kocko ter skuhajte po navodilih na embalaži. Umaknite s kuhalne plošče.
Paradižnike narežite na polovice. Osmukajte rožmarinove vejice in jih na grobo sesekljajte. Iz avokada odstranite koščico in ga narežite na za grižljaj velike koščke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte paradižnike, rožmarin in agavin sirup. Kuhajte približno 15 minut, da se paradižniki zgostijo. Občasno premešajte, nato umaknite s kuhalne plošče.
Za pripravo omake miso v manjšo skledo dodajte belo pasto miso, gorčico, sezamovo olje, navadno rastlinsko olje, limonin sok in vodo. Premešajte, da nastane gladka zmes. Posolite in popoprajte po okusu.
V manjšo kozico nalijte vodo in zavrite. Jajca kuhajte približno 6 minut, jih olupite in postavite na stran. V servirno skledo dajte kvinojo ter po vrhu potresite koščke avokada, kuhan paradižnik in svežo mlado špinačo. Jajca položite na sredino. Za piko na i dajte na vrh jedi še nekaj omake miso, ščepec duke in pesine kalčke. Dodajte še nekaj soli, popra in limoninega soka po okusu. Uživajte!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.