Somat Logo

Zemeljske testenine s kostanjem in gobami

Sestavine
Število porcij: 4

  • 500 g rezancev tagliatelle
  • 300 g olupljenega kostanja
  • 400 g gob
  • 2 čebuli
  • 4 mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 8 žlic olivnega olja
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 limona (sok)
  • 50 g parmezana
  • sol
  • poper
  • mlada čebula za okrasitev

Pripomočki: rezalna deska, nož, večji lonec, ponev, strgalnik za drobno ribanje, ožemalnik citrusov, cedilo

Na drobno narežite mlado čebulo. Sesekljajte čebulo in česen. Gobam odrežite bete in jih narežite na četrtine. Sesekljajte olupljeni kostanj.
Testenine dajte v večji lonec s slano vodo in jih skuhajte al dente po navodilih na embalaži.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postekleni. Nato dodajte gobe in pražite približno 5 minut. Posolite po okusu. Dodajte sesekljani kostanj in kuhajte približno 3 minute.
Prelijte s smetano in kuhajte približno 4 minute. Ožemite limono. Na drobno naribajte parmezan. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom po okusu. Potresite parmezan in premešajte.
Testenine odcedite, stresite jih v ponev in premešajte. Testenine postrezite in jih okrasite z mlado čebulo. Uživajte!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.