Somat Logo

Domača zlata granola z jogurtom

Sestavine

Število porcij: 4

  • 100 g lešnikov
  • 50 g manga (posušenega)
  • 30 g rozin
  • 50 g marelic (posušenih)
  • 150 g valjanega ovsa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 50 ml orehovega olja
  • 50 ml javorjevega sirupa
  • 400 g jogurta (grškega)
  • 200 g jagodičevja (npr. maline, robide, borovnice, rdeči ribez)
  • cimet za postrežbo 
  • javorjev sirup za postrežbo
  • sol

Pripomočki

pečica, deska za rezanje, nož, velika posoda, kuhalnica, pekač, papir za peko brisače, velika teflonska ponev

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Na drobno sesekljamo lešnike, rozine, mango in marelice.
V veliko posodi dodamo oves, suho sadje, lešnike, rjavi sladkor, orehovo olje, ščepec soli in javorjev sirup. Dobro premešamo.
Po pekaču (obloženem po potrebi) enakomerno razporedimo granolo. Pečemo pribl. 15-20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C. Pustimo da se ohladi.
V steklen kozarec dodamo jogurt in granolo. Na vrh dodamo jagodičevje. Za slajši okus postrežemo z javorjevim sirupom in cimetom. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.