Somat Logo

Lahka solata z jagodami in beluši

Sestavine
Število porcij: 4

  • 450 g zelenih belušev
  • 200 g jagod
  • 80 g mlade špinače
  • 30 g pistacij
  • 100 g fete
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Pripomočki: rezalna deska, nož, večja ponev, kuhalnica, kozarec s pokrovom, skleda

Odrežite olesenele dele belušev in preostale dele pod manjšim kotom narežite na koščke, velike približno 1 cm. Jagodam odrežite peclje in jih narežite na četrtine.
V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte olivno olje in cvrite koščke belušev približno 8–10 minut ali toliko časa, da postanejo mehki. Posolite in popoprajte.
V skledo dajte mlado špinačo, ocvrte beluše, jagode in zdrobljeno feto. Ob serviranju prelijte s solatnim prelivom in potresite s pistacijami.

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.