Skip to Content

Piškotki

Piškotke uporabljamo, da vam omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se ob vašem obisku začasno shrani na vašem računalniku ali brskalniku. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne omogočajo identifikacije posameznika. Piškotki pogosto vsebujejo edinstveni identifikator – anonimna številka, ki se generira povsem naključno in se shrani na trdem disku računalnika. Nekateri piškotki se zbrišejo po končanem delu oziroma uporabi spletne strani, nekatere ostanejo na vašem računalniku dlje časa.

Vrste piškotkov

Lastni piškotki

‏(angl. 1st party cookies) so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki

Drugi piškotki ‏(angl. 3rd party cookies) izvirajo od drugih, partnerskih spletnih mest. Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih z različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, npr. za ugotavljanje priljubljenosti. Spletna stran, ki jo obiščete, lahko npr. vsebuje spletno stran za izmenjavo videoposnetkov, YouTube, ki uporablja svoje piškotke.

Zakaj dovoliti uporabo piškotkov?

Informacije, ki jih vsebujejo piškotki, služijo za zagotavljanje boljše izkušnje pri uporabi spletne strani oziroma za zagotavljanje večje kakovosti storitev:

  • Omogočajo prepoznavanje vašega računalnika, tako da vam pri določeni nalogi ali med sejo ‏(npr. pri izpolnjevanju spletnih formularjev ali spletnih anket) ni treba večkrat vnašati istih podatkov,
  • Podpirajo funkcijo ''Moja zbirka'',
  • Omogočajo brezhibno delovanje video-predvajalnikov,
  • Merijo število uporabnikov različnih storitev in omogočajo enostavno uporabo teh storitev ter zagotavljajo ustrezno zmogljivost za doseganje visoke hitrosti, delovanja sistema. Piškotki so v pomoč pri analiziranju anonimnih podatkov, kar nam omogoča razumevanje interakcije med uporabniki in različnimi aspekti naših spletnih storitev, zato da jih lahko še dodatno izboljšamo. 

Kaj se zgodi, če piškotkov ne sprejmete?

Če piškotkov ne sprejmete, se določene funkcije na tej spletni strani. ne morejo pravilno prikazati ali izvesti. To lahko povzroči omejene možnosti uporabe te spletne strani in se negativno odraža pri delovanju spletne strani in prikazu vsebin ter vpliva na vašo uporabniško izkušnjo.

To se lahko nanaša npr. na naslednje aspekte:

  • Uporaba funkcije ''Moja zbirka''
  • Osebna izkušnja pri uporabi spletne strani
  • Ogled videoposnetkov
  • Možnost všečkanja posameznih vsebin na spletni strani in funkcije ''deli'' na družbenih omrežjih
  • Prikaz vključenih vsebin

Lastni piškotki

Drugo

Poleg zgoraj navedenih piškotkov se lahko v zunanjih vsebinah, ki so vključene v to spletno stran in uporabljajo tehnologije, kot so iFrames, JavaScript itd., uporabijo tudi drugi piškotki prvih ali drugih ponudnikov. Če sprejmete piškotke, soglašate s tem, da lahko takšne vsebine prav tako uporabijo piškotke.

Henkel nima nadzora nad piškotki tretjih ponudnikov in za te piškotke ne prevzema odgovornosti. V zvezi z dodatnimi informacijami se obrnite na spletne strani tretjih oseb.