Somat Logo

Polnjen pečen krompir

Sestavine
Število porcij: 2

  • 2 velika krompirja
  • 30 g oliv
  • 30 g sušenih paradižnikov v olju
  • 1 mlada čebula
  • 1 žlica masla
  • 50 g naribanega sira čedar
  • 30 g rukole
  • 1 žlica kisle smetane
  • sol
  • poper

Pripomočki: nizek pekač, pečica, rezalna deska, nož

Segrejte pečico na 200 °C. Razpolovite olive, odcedite posušene paradižnike in narežite mlado čebulo. Postavite na stran. Kožo krompirja na več mestih preluknjajte z vilicami in ga položite na papir za peko. Pecite približno 40 minut, da se zmehča.
Krompir vzemite iz pečice in na vrhu naredite zarezo. Na vrh krompirja nanesite maslo in pritisnite z vilicami. Dodajte čedar in ponovno pritisnite z vilicami.
Posolite in popoprajte po okusu. Na vrh krompirja dodajte olive, posušene paradižnike, narezano mlado čebulo, rukolo in kislo smetano. Po vrhu potresite preostalo zeleno čebulo. Uživajte!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.