Gazpacho s pečeno papriko

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 2 rdeči papriki
  • 1 strok česna
  • 2 šalotki
  • ½ kumare
  • 300 g paradižnika
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica sladkorja
  • 50 ml olivnega olja
  • sol 
  • poper
  • bazilika (za okras) olivno olje (za poškropit)
  • dimljena paprika v prahu (za posip)

Pripomočki: pečica, pladenj za peko, deska za rezanje, nož, nož za zelenjavo, posoda (velika), mešalnik

Pečico predhodno segrejemo na 250°C. Papriko položimo na pladenj za peko, jo postavimo v pečico ter pribl. 20 minut pečemo pri temperaturi 250 °C. Papriko vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi, nato jo olupimo in odstranimo semena.

Medtem olupimo česen, šalotko in kumaro ter jih na drobno nasekljamo. Na drobno nasekljamo paradižnik. Vse narezane sestavine dodamo skupaj z mesom paprike v veliko posodo. Dodamo beli balzamični kis, balzamični kis in sladkor. Po okusu začinimo s soljo in pustimo počivati pribl. 30 minut.

Vse sestavine v posodi in olivno olje dodamo v mešalnik. Mešamo do gladkega. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Postavimo v hladilnik in hladimo pribl. 1 uro. Po vrhu pokapljamo olje, po okusu začinimo z dimljeno papriko v prahu in okrasimo z listi bazilike.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več