Skip to Content

Pogosta vprašanja o detergentu za ročno pomivanje posode

Razvrstite posodo, da boste dosegli najboljši rezultat pomivanja. Če je le mogoče, se pomivanja lotite v naslednjem zaporedju: steklo, porcelan, pribor, posoda za kuhanje.

Da bo pomivanje še lažje, posodo z ostanki zasušene hrane namočite v vodi, v katero dodate nekaj kapljic Prilovega detergenta za pososo.

S papirnato brisačko obrišite ostanke hrane (špinača, ohrovt), da vam vode za pomivanje ne bo treba tako pogosto menjati.

V pomivalno korito natočite vročo vodo in dodajte nekaj kapljic detergenta Pril, kot je opisano v navodilih za uporabo izdelka. Prava količina sredstva je odvisna od trdote vaše vode. Prevelika količina pene lahko poslabša sušenje posode.

Najprej operite kozarce, skodelice in pribor, bolj umazano posodo pa prihranite za konec. Ponve in lonce pomijte nazadnje, da tako kar najbolje izkoristite vodo za pomivanje.

Da boste dosegli najboljši in najbolj higienski rezultat pomivanja posode, redno menjujte gobice in krpe, kuhinjske krpe pa perite pri temperaturi 60° C. Za najboljše rezultate perite krtačke za pomivanje posode v pomivalnem stroju.

S sredstvom Pril lahko pomivate posodo iz najrazličnejših materialov. Naj bo to steklo, porcelan, plastika, nerjavno jeklo ali srebro, Prilov detergent bo vedno poskrbel za bleščeč rezultat, obenem pa bo zaščitil pribor, ki vam je najbolj pri srcu.

To pa še zdaleč niso vsi načini uporabe sredstva Pril. Z njim lahko čistite gospodinjske aparate, površine, ki jih je mogoče prati, steklo, okna ali mastne madeže na oblačilih. Kakor vidite, načini uporabe sredstva Pril skoraj ne poznajo meja. V katere namene lahko uporabljam Pril?

Pril omogoča higiensko čiščenje posode. Uporaba drugih detergentov za pomivanje posode z antibakterijskimi sestavinami za zaščito zdravja in okolja ni potrebna.

Če posodo potopite v vročo vodo, ki ste ji dodali nekaj kapljic Prila, bo ta posodo očistil vseh ostankov hrane.

Vse površinsko aktivne snovi, ki jih uporabljamo, so okolju prijazne in hitro biološko razgradljive (glede na test OECD 301). Material, iz katerega je narejena plastenka (PET), je mogoče reciklirati, obenem pa je že narejen iz do 25 % recikliranega materiala.

Nastavek za odmerjanje povlecite navzgor. V vodo za pomivanje posode kapnite nekaj Prilovega detergenta za posodo. Najboljši način je, da plastenko rahlo nagnete. Ko Prila ne potrebujete več, lahko plastenko znova zaprete, tako da nastavek za odmerjanje znova potisnete navzdol.

Še več: Prilov nastavek za odmerjanje je mogoče obrniti v vse smeri, zaradi česar je primeren tako za levičarje kot desničarje.

Ste vedeli, da je bilo v zasnovo nastavka za odmerjanje vloženega veliko razvojnega dela in da je nastavek, tako kot značilna Prilova plastenka, postal zaščitni znak Prila?

Prilovi detergenti za ročno pomivanje posode so na splošno idealna za pomivanje posode brez rokavic.

Če imate še posebej občutljivo kožo, priporočamo uporabo Pril Sensitive Aloe Vera ali Sensitive »zarte Duftessenzen«. Izdelki v skupini Pril Sensitive ne pomagajo pomivati posode samo z neverjetno močjo razgrajevanja maščobe, ampak zahvaljujoč izredno kakovostni formuli, ki so jo priporočili dermatologi, zaščitijo in varujejo vašo kožo.

Če se želite pri pomivanju posode izogniti težaškemu delu, vse zasušene ostanke hrane namočite v vodi, v katero ste dodali nekaj kapljic Prilovega detergenta. Ta način vam bo zelo olajšal pomivanje posode. Preizkusite ga!

Če uporabljate Prilov detergent, vam pomite posode ne bo treba ročno brisati. Zložite jo na priročno stojalo za odcejanje posode in rezultat bo posoda, ki se kar sveti. Pribor razporedite v primerni posodi za odcejanje tako, da so vsi ročaji obrnjeni navzdol. Čista in splaknjena posoda se bo z lahkoto in higiensko posušila na zraku.

Namig: če kozarce z zgornjo stranjo navzdol postavite na čisto kuhinjsko krpo, na njih po sušenju ne bodo ostali madeži kapljic.

Ne trpinčite se s težaškim drgnjenjem z gobico. Posodo ali umazane dele posode namočite v vodi, v katero ste dodali nekaj kapljic Prilovega detergenta za posodo. Ta način vam bo zelo olajšal pomivanje posode. Preizkusite ga!