Goveji kebab na cimetovih palčkah z zelenim tahinijem

Število porcij: 8

Sestavine:

  • 1 kg mlete govedine
  • 16 cimetovih palčk
  • 200 g tahinija
  • 20 g koriandra
  • 40 g peteršilja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 limona
  • 1 čajna žlička soli
  • 200 ml hladne vode
  • 1 čajna žlička kumine
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • 50 g     jedrc pinije
  • rastlinsko olje za cvrtje

Pripomočki: skleda, ožemalnik citrusov, metlica, rezalna deska, nož, večja skleda, ponev za žar

Na drobno sesekljajte koriander in peteršilj. Olupite in sesekljajte čebulo. Olupite in sesekljajte česen. Ožemite limono. V skledo dodajte tahini, limonin sok, tretjino sesekljanega česna, polovico sesekljanega peteršilja in sesekljan koriander. Začinite s soljo in poprom. Stepajte in počasi dolivajte vodo, dokler se omaka za kebab ne zgosti. Postavite na stran do serviranja.

Dodajte mleto meso, sesekljano čebulo, preostali česen, kumino, pecilni prašek, jedrca pinij, preostali peteršilj in sol. Premešajte.

Oblikujte mešanico mletega mesa v trdne kebabove rolice, vstavite cimetove palčke in rahlo pritisnite, da se masa in palčke sprimejo. Premažite jih z oljem in položite na krožnik.

V ponvi za žar na srednji temperaturi segrejte malo rastlinskega olja in cvrite kebabove rolice približno 10–12 minut. Postrezite z zelenim tahinijem in uživajte.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več