hole in the bread eggs

Jajce v kruhu

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 4 rezine kruha (na primer italijanski rustikalni kruh)
  • 4 jajca
  • 300 g kisle smetane
  • 100 g sladke smetane
  • 150 g vrtne kreše
  •  ½ čebule
  • 20 g redkvic
  • sol
  • poper
  • maslo za cvrtje

Pripomočki: pečica, model za piškote, rezalna deska, nož, velika skleda, metlica, večja ponev za pečico

Segrejte pečico na 160 °C. Na drobno sesekljajte čebulo. Na grobo sesekljajte vrtno krešo. Na tanko narežite redkvice. Z modelom za piškote izrežite luknjo v sredini rezin kruha.

V večji skledi zmešajte kislo in sladko smetano, redkvice, čebulo in vrtno krešo. Posolite in popoprajte po okusu.

V večji ponvi za pečico na srednji temperaturi na maslu popecite kruh, približno 1–2 minuti na vsaki strani. Ko sta obe strani kruha rahlo popečeni, razbijte jajce v sredino vsakega kosa kruha in položite ponev v predhodno segreto pečico. Pecite 3–5 minut na 160 °C, da beljak in rumenjak malce zakrkneta. Posolite in popoprajte po okusu. Postrezite z redkvicami in kremno omako. Okrasite z vrtno krešo. Uživajte!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več