Jajčevci s parmezanom

Število porcij: 8

Sestavine:

  • 3 jajčevci
  • 1 čebula (bela)
  • 1 strok česna
  • 1 žlica rožmarina
  • 6 žlic bazilike
  • 2 čajni žlički origana (posušenega)
  • 2 čajni žlički timijana (posušenega)
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 750 g paradižnikov iz pločevinke (v koščkih)
  • 500 g mocarele
  • 100 g naribanega parmezana
  • olivno olje

Pripomočki: rezalna deska, noč, večja kozica, ponev, pekač, pečica

Na drobno sesekljajte čebulo in česen. Na grobo sesekljajte baziliko in rožmarin. Odmerite origano in timijan. Po dolžini prerežite jajčevce.

V večji kozici na srednji temperaturi segrejte malo olivnega olja. Pražite čebulo in česen približno 5–7 minut, da čebula postekleni. Dodajte paradižnikovo mezgo in še naprej pražite približno 1–2 minuti.

V kozico dajte paradižnike in jih zavrite.

V paradižnikovo omako dodajte sol, poper, origano, timijan in rožmarin. Pustite vreti približno 10–15 minut.

Na srednji temperaturi v ponvi segrejte malo olivnega olja. Pražite jajčevce približno 2–3 minute na vsaki strani. Postavite na stran.

Mocarelo narežite na koščke podobne debeline, kot ste narezali jajčevce.

V pekaču naredite dve ločeni plasti jajčevcev, mocarele in paradižnikove omake.

Segrejte pečico na 180 °C. Po vrhu potresite baziliko in parmezan. Pekač položite v pečico in pecite približno 20–25 minut, da jed zlato porjavi. Okrasite z listi sveže bazilike in pojejte, ko je še toplo.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več