Klasični crème brûlée

Število porcij: 6

Sestavine:

  • 1 strok vanilije
  • 100 ml polnomastnega mleka
  • 400 ml sladke smetane
  • 5 rumenjaka
  • 110 g sladkorja

Pripomočki: 2 pečici, deska za rezanje, 2 lonca, posoda, metlica, 6 ramekin posod, pladenj za peko (globok), gorilnik za flambiranje

Pečico predhodno segrejemo na 120 °C. Prerežemo in ostrgamo strok vanilije. V lonec dodamo mleko, sladko smetano, semena vanilijevega stroka in postrgan strok vanilije ter zavremo. Iz lonca odstranimo postrgan strok vanilije.

V posodo dodamo rumenjake in nekaj sladkorja ter mešamo, da postane zmes penasta. Med nenehnim mešanjem vlijemo zmes vročega mleka in smetane.

Nad lonec z vrelo vodo postavimo posodo in nenehno mešamo pribl. 10 minut ali dokler se zmes ne zgosti. Posodo ramekin napolnimo z zmesjo.

Posodo ramekin položimo na pladenj za peko in okrog nje vlijemo približno 2,5 cm vode. Pečemo pri temperaturi 120 °C pribl. 35 minut. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Po vrhu posipamo preostali sladkor in karameliziramo z gorilnikom za flambiranje. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več