Lahka solata z jagodami in beluši

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 450 g zelenih belušev
  • 200 g jagod
  • 80 g mlade špinače
  • 30 g pistacij
  • 100 g fete
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Pripomočki: rezalna deska, nož, večja ponev, kuhalnica, kozarec s pokrovom, skleda

Odrežite olesenele dele belušev in preostale dele pod manjšim kotom narežite na koščke, velike približno 1 cm. Jagodam odrežite peclje in jih narežite na četrtine.

V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte olivno olje in cvrite koščke belušev približno 8–10 minut ali toliko časa, da postanejo mehki. Posolite in popoprajte.

V skledo dajte mlado špinačo, ocvrte beluše, jagode in zdrobljeno feto. Ob serviranju prelijte s solatnim prelivom in potresite s pistacijami.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več