Običajni krompirjev narastek

Število porcij: 6

Sestavine:

  • 700 g krompirja
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 strok česna
  • ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • maslo za mazanje
  • sol
  • poper

Pripomočki: pekač, pečica, deska za rezanje, nož, lupilnik za zelenjavo, rezalnik, metlica

Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Olupimo strok česna in ga prerežemo na pol. Pekač najprej namažemo z odrezanim delom česna in ga nato namastimo z maslom.

Po želji olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Rezine krompirja položimo v pekač tako, da se te prekrivajo.

Sladko smetano zmešamo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom in mešanico prelijemo čez krompir. Pečemo v predhodno segreti pečici pri 170 °C na spodnji rešetki približno 40 – 45 minut do zlate barve. Pred postrežbo počakamo 5 minut, da se jed ohladi.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več