Pica iz francoske štruce

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 1 bageta
  • 2 paradižnika
  • 200 g paradižnikove mezge
  • ¼ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 2 čajni žlički bazilike
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • 1 žlic olivnega olja
  • 70 g ementaler sira
  • 70 g bivolje mocarele (mozzarella bufala) 
  • sol
  • poper

Pripomočki: nazobčan nož, deska za rezanje, pečica, posoda (majhna), pergamentni papir za peko

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Paradižnik narežemo na majhne koščke in bageto prerežemo na pol po dolžini. Bageto nato ponovno prerežemo na pol še po širini.

Zmešamo paradižnikovo mezgo, čilijeve kosmiče, baziliko, posušen origano in olivno olje. Začinimo s soljo in poprom.

Polovice bagete prenesemo na pekač, obložen s pergementnim papirjem za peko, ter jih premažemo s paradižnikovo omako. Na vrh položimo koščke paradižnika in baziliko ter potresemo ementaler sir. Mocarelo natrgamo na koščke in jih položimo na bagete. Pečemo pribl. 15 min pri 180 °C. Vklopimo funkcijo za žar in pečemo še pribl. 3 minute, dokler sir ne postane mehurjast in po vrhu obarvan rjavo. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več