Piščanec s karijem in aromatičnim rižem v mleku z žafranom

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 15 g ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 zelen čili
  • 15 g koriandra
  • 15 g mete
  • ¼ čajne žličke kurkume
  • ¼ čajne žličke mlete kumine
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • 200 g jogurta
  • 300 g piščančjih prsi
  • 200 g riža
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 zrna kardamoma
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čebula
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • ½ čajne žličke kuminovih semen
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 2 čajni žlički masale
  • ½ čajne žličke žafrana
  • 30 ml mleka
  • sol
  • meta za okrasitev
  • koriander za okrasitev

Pripomočki: palični mešalnik, merilna posoda, rezalna deska, nož, skleda, cedilo, večji lonec, ponev, kuhalnica, manjša skleda

Olupite in sesekljajte ingver in česen. Čiliju odstranite semena in pecelj ter ga sesekljajte. Operite in sesekljajte koriander in meto. V visoko posodo dajte ingver, česen, čili in meto. Dodajte kurkumo, mlet kumin, čili v prahu in jogurt. Zmešajte s paličnim mešalnikom, da dobite gladko marinado.

Narežite piščanca na za grižljaj velike koščke. Stresite v skledo in dodajte marinado. Postavite na stran za 4 ure.

V večji lonec stresite riž. Dodajte lovorjeva lista, zrna kardamoma in kumino ter prelijte z vodo. Zavrite in pustite vreti približno 10 minut. Precedite s cedilom ter odstranite lovorjeva lista in zrna kardamoma.

Olupite in na drobno sesekljajte čebulo. V ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pražite približno 2 minuti. Dodajte semena kumine, piščanca, paradižnikovo mezgo in masalo. Premešajte in kuhajte približno 8 minut. Začinite s soljo po okusu.

Zmešajte žafran in mleko. Prelijte čez riž. Okrasite z meto in koriandrom. Začinite s soljo in uživajte.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več