Polnjene gobe

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 500 g gob
  • 2 mladi čebuli
  • 1 šalotka
  • 150 g ovčjega sira
  • ½ čajne žličke paprike v prahu
  • ¼ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • ½ žlice rastlinskega olja
  • 150 g špinače
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka
  • sol
  • poper

Pripomočki: pečica, rezalna deska, nož, manjša skleda, večja ponev, strgalnik za drobno ribanje, kuhalnica, žlica, ponev za pečico

Segrejte pečico na 180 °C. Na drobno narežite šalotko, zeleno čebulo narežite na kolobarje. V manjši skledi zmešajte sir, papriko v prahu, čilijeve kosmiče, rastlinsko olje in mlado čebulo. Posolite in popoprajte po okusu.

V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte malo rastlinskega olja in pražite šalotko približno 1–2 minuti. Nato dodajte špinačo in kuhajte približno 1–2 minuti, da upade. Naribajte muškatni orešček v ponev in temeljito premešajte. Umaknite s kuhalne plošče.

Nežno odrežite bete gob s klobukov. Nato z žlico nežno postrgajte sredico klobukov, da nastane luknja za želeni nadev.

Napolnite klobuke z zmesjo špinače ali sira in jih položite v ponev za pečico ali v nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Položite v segreto pečico in na 180 °C pecite približno 12–15 minut ali toliko časa, da se sir stopi in zlato porjavi. Uživajte!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več