Topljena čokoladna torta

Število porcij: 9

Sestavine:

  • 300 g couverture čokolade (temna)
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 5 rumenjakov
  • 90 g večnamenske moke
  • ½ čajne žličke soli
  • maslo za mazanje 
  • sladkor za preliv
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • stepena smetana za postrežbo

Pripomočki: čopič za testo, posodice za peko, majhna kozica, deska za rezanje, nož, mešalnik, velika posoda, metlica, zajemalka za sladoled, zamrzovalnik, pečica

Posodice za peko namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Poskrbite, da je ta notranjosti posodic enakomerno porazdeljen. Odvečni sladkor stresemo ven.

Pečico predhodno segrejemo na 200 °C. Couverture čokolado grobo nasekljamo. V kozici na srednje močnem ognju stopimo maslo. Dodamo nasekljano čokolado in jo stopimo.

Z mešalnikom ali metlico v veliki posodi stepemo sladkor, jajca, rumenjake in sol.

V stopljeno čokolado dodamo mešanico jajc in mešamo, dokler ne nastane gladka masa.

Dodamo moko in ponovno zmešamo.

Maso nato enakomerno razporedimo po namaščenih posodicah za peko (pribl. 4 cm visoko). Napolnjene posodice za pribl. 5-7 minut postavimo v zamrzovalnik.

Tortice pečemo v predhodno segreti pečici na 200 °C pribl. 8-10 minut in jih nato pustimo stati 5-7 minut. Tortice nato previdno prevrnemo, nanje potrosimo sladkor v prahu in jih takoj postrežemo. S to sladico se odlično poda stepena smetana ali sladoled.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več