Zelenjavna paella z bučkami in jajčevcem

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 100 g oliv
  • 350 g češnjevega paradižnika
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli
  • 1 čebula (rdeča)
  • 2 papriki (rdeči)
  • 1 bučka
  • 1 jajčevec
  • 250 g riža
  • 2 limoni
  • ½ čajne žličke žafrana
  • 100 ml belega vina
  • 300 m zelenjavne jušne osnove
  • 300 g graha
  • sol
  • poper

Pripomočki: deska za rezanje, nož, ponev, kuhalnica

Posušimo olive. Razpolovimo češnjeve paradižnike, sesekljamo česen in na tanko narežemo mlado čebulo. Rdečo čebulo, papriko, bučko in jajčevec narežemo na koščke v velikosti oreha.

V ponev dodamo nekaj olivnega olja in na srednje močnem ognju pribl. 4–6 minut hitro prepražimo česen, čebulo, papriko, bučke in jajčevec.

V ponev dodamo riž, dobro premešamo, da se združi, in še naprej hitro pražimo pribl. 1-2 minuti.

Limono narežem na krhlje.

V ponev dodamo žafran, dobro premešamo, da se združi, in še naprej hitro pražimo pribl. 1-2 minuti.

Deglaziramo z belim vinom. Dodamo zelenjavno jušno osnovo, dokler niso sestavine prekrite. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj zavremo, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo pribl. 15-20 minut, dokler riž ni kuham al dente. Občasno premešamo.

Nežno vmešamo limonine krhlje, paradižnik, olive, mlado čebulo in grah. Dalje pražimo še približno 5-6 minut. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več