Somat Logo

Klasični crème brûlée

Sestavine

Število porcij: 6

  • 1 strok vanilije
  • 100 ml polnomastnega mleka
  • 400 ml sladke smetane
  • 5 rumenjaka
  • 110 g sladkorja

Pripomočki

2 pečici, deska za rezanje, 2 lonca, posoda, metlica, 6 ramekin posod, pladenj za peko (globok), gorilnik za flambiranje

Pečico predhodno segrejemo na 120 °C. Prerežemo in ostrgamo strok vanilije. V lonec dodamo mleko, sladko smetano, semena vanilijevega stroka in postrgan strok vanilije ter zavremo. Iz lonca odstranimo postrgan strok vanilije.
V posodo dodamo rumenjake in nekaj sladkorja ter mešamo, da postane zmes penasta. Med nenehnim mešanjem vlijemo zmes vročega mleka in smetane.
Nad lonec z vrelo vodo postavimo posodo in nenehno mešamo pribl. 10 minut ali dokler se zmes ne zgosti. Posodo ramekin napolnimo z zmesjo.
Posodo ramekin položimo na pladenj za peko in okrog nje vlijemo približno 2,5 cm vode. Pečemo pri temperaturi 120 °C pribl. 35 minut. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Po vrhu posipamo preostali sladkor in karameliziramo z gorilnikom za flambiranje. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.