Somat Logo

Krompirjevi polpeti s praženimi jajci in slanino

Sestavine

Število porcij: 4

  • 500 g rumenega krompirja
  • 60 ml rastlinskega olja
  • 50 g slanine
  • 1 žlica masla
  • 4 jajca
  • 20 g drobnjaka za okrasitev
  • sol
  • črni poper

Pripomočki

lupilnik za zelenjavo, ribež, deska za rezanje, nož, kuhinjska krpa, velika posoda za mešanje, kovinska lopatica, papirnate brisače, velika teflonska ponev

Drobnjak na drobno nasekljamo. Olupimo in narežemo krompir.
Narezan krompir prestavimo v posodo z mrzlo vodo in mešamo, dokler voda ne postane motna. Vodo odlijemo in krompir dobro speremo z vodo. Krompir nato položimo na kuhinjsko krpo in jo nad koritom obrnemo, da iz nje iztisnemo čim več tekočine. Krompir prestavimo nazaj v posodo in ga pretresemo, da se zmehča, nato ga prestavimo nazaj na krpo ter ponovno iztisnemo tekočino.
Krompir nato ponovno prenesemo v posodo in ga potresemo s soljo in nekaj zmletega črnega popra.
V teflonski ponvi segrejemo rastlinsko olje na srednje močnem ognju. V enakomernih plasteh dodamo krompir in kuhamo brez mešanja pribl. 5 min, dokler na dnu ne nastane debela zlato-rjava skorja. Z velikim krožnikom obrnemo krompirjev polpet v enem kosu in ga pribl. 5 min kuhamo še na drugi strani ter po potrebi dodamo še nekaj rastlinskega olja. Polpet prestavimo na krožnik s papirnato brisačo, da se posuši.
V isti teflonski ponvi na srednje močnem ognju popražimo slanino, da postane hrustljava. V teflonsko ponev dodamo maslo in v njem popražimo jajca, da beljaki zakrknejo in robovi postanejo hrustljavi. Slanino, jajca in krompirjev polpet enakomerno razdelimo na servirni krožnik in okrasimo z drobnjakom ter začinimo s soljo in poprom. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.