Somat Logo

Običajni krompirjev narastek

Sestavine

Število porcij: 6

  • 700 g krompirja
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 strok česna
  • ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • maslo za mazanje
  • sol
  • poper

Pripomočki

pekač, pečica, deska za rezanje, nož, lupilnik za zelenjavo, rezalnik, metlica

Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Olupimo strok česna in ga prerežemo na pol. Pekač najprej namažemo z odrezanim delom česna in ga nato namastimo z maslom.
Po želji olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Rezine krompirja položimo v pekač tako, da se te prekrivajo.
Sladko smetano zmešamo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom in mešanico prelijemo čez krompir. Pečemo v predhodno segreti pečici pri 170 °C na spodnji rešetki približno 40 – 45 minut do zlate barve. Pred postrežbo počakamo 5 minut, da se jed ohladi.

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.