Somat Logo

Piščančja pita

Sestavine

Število porcij: 4

  • 500 g piščančjih prsi
  • 100 g korenja
  • 500 ml piščančje juhe
  • 100 g graha
  • 2 stroka česna
  • 10 g origana
  • 20 g peteršilja
  • 10 g rožmarina
  • 2 žlici črnih poprovih zrn
  • 50 g masla
  • 50 g večnamenske moke
  • 50 ml sladke smetane
  • ½ limone (sok)
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 2 žlici Worcester omake
  • ¼ čajne žličke muškatnega oreščka
  • 275 g listnatega testa
  • sol 
  • poper
  • maslo za praženje

Pripomočki

pečica, deska za rezanje, nož, velika kozica, zajemalka z režami, kuhalnica, sokovnik za citruse, metlica, majhna kozica, ramekin posoda

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Korenček narežemo na drobne koščke. Sesekljamo česen, origano in polovico peteršilja. Piščanca narežemo na majhne kocke.
V majhni kozici segrejemo nekaj masla. Dodamo korenje in 4 – 5 minut hitro pražimo na velikem ognju do zlate barve. Dodamo piščanca in česen. Deglaziramo s piščančjo juho in dodamo rožmarin, zrna črnega popra in preostanek peteršilja. Zmanjšamo ogenj in pustimo vreti 2 – 3 minute, nato vzamemo ven piščanca in ga pustimo počivati. Povečamo ogenj in zreduciramo juho na dve tretjini prvotne količine. Zrna črnega popra, rožmarin in vejice peteršilja zavržemo.
Medtem naredimo prežganje tako, da v majhni kozici na majhnem ognju segrejemo maslo. Z metlico vmešamo moko. Občasno premešamo in kuhamo do zlate barve. Med močnim mešanjem dodamo reducirano piščančjo juho s korenjem, smetano, limoninim sokom, sladkorjem in Worcester omako. Mešamo, dokler ni več grudic, in odstavimo z ognja. Po okusu začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Zmešamo prežganje, piščanca, grah, nasekljan peteršilj in origano.
V ramekin posodo enakomerno razdelimo zmes. Listnato testo razrežemo na kroge, malce večje od ramekin posode, jih položimo na vrh in robove pritisnemo navzdol. z nožem prebodemo sredino krogov listnatega testa. V predhodno segreti pečici pečemo pri temperaturi 180 °C približno 15-20 minut, dokler ni testo zlato obarvano. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.