Somat Logo

Piščančja šavarma z mangovim prelivom

Sestavine

Število porcij: 8

  • 1 kg piščančjih prsi
  • 1 ploski kruh
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 2 nageljnovi žbici
  • 1 čajna žlička mlete kurkume
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica mlete kumine
  • ½ čajne žličke mletega kardamoma
  • ½ čajne žličke kajenskega popra
  • 2 čajni žlički dimljene paprike v prahu
  • 2 čajni žlički soli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 1 mango
  • 1 čajna žlička tahini omake
  • 2 žlici soka limone
  • 4 žlice jogurta
  • 1 glava solate ledenke
  • 1 kumara
  • 3 paradižniki
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g vloženih črnih oliv
  • vloženi feferoni (po želji)

Pripomočki

posoda, vrečke za zamrzovanje z zapiralom, deska za rezanje, nož, lopatica, pladenj za peko, pečica, multipraktik, žar ponev

Piščančja prsa narežemo na trakove. V posodo damo česen v prahu, nageljnovo žbico, mleti koriander, mleto kurkumo, mleto kumino, mleti kardamom, kajenski poper, dimljeno papriko v prahu in sol. Dobro premešamo. Mešanici začimb dodamo piščančja prsa in olje, ter mešamo, dokler prsa niso popolnoma prekrita z mešanico. Za najboljše rezultate damo mešanico v zamrzovalno vrečko z zapiralom in pustimo marinirati v hladilniku vsaj 3 ure ali čez noč.
Pečico predhodno segrejemo na 220 °C. Mariniranega piščanca prestavimo na pladenj za peko in pečemo pribl. 15 minut. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz pečice in ga pustimo počivati.
Medtem olupimo mango in ga na grobo sesekljamo. Prestavimo v multipraktik, dodamo tahini omako in sok limone ter zmešamo v gladko zmes. Dodamo jogurt in mešamo, dokler ni ta popolnoma umešan. Pustimo počivati.
Ploski kruh narežemo na rezine in prepražimo v žar ponvi na srednje močnem ognju.
Za solato na tanko narežemo kumaro, paradižnik, rdečo čebulo, solato ledenko in po želji vložene feferone. Razpolovimo olive. Na rahlo opečen ploski kruh namažemo mango-jogurtovo omako in ga napolnimo z želenimi sestavinami iz solate in piščančjimi trakovi. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.