Somat Logo

Srčasti medeni piškoti

Sestavine

Število porcij: 12

  • 250 ml mleka
  • 60 g medu
  • 300 g večnamenske moke
  • 150 g mandljev (mletih)
  • 15 g pecilnega praška
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 čajna žlička cimeta (mletega)
  • 1 čajna žlička ingverja (mletega)
  • ½ čajne žličke nageljnove žbice (mlete)
  • ½ čajne žličke muškatnega oreščka (mletega)
  • 150 g masla (mehkega)
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • 150 g čokolade
  • 100 ml sladke smetane
  • sol
  • maslo za mazanje

Pripomočki

kozica, posoda s tulcem, kuhalnica, velika posoda, metlica, navaden ali ročni mešalnik, pečica, pekač, silikonska lopatica, deska za rezanje, nož modelček za piškote, stojalo za toro, krožnik, čopič

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. V kozico dodamo mleko in med in pri nizki temperaturi kuhamo do vretja. S pomočjo tulca prelijemo v posodo.
V veliki posodi zmešamo moko, mlete mandlje, pecilni prašek, kakav v prahu, cimet, ingver, nageljnovo žbico, muškatni orešček in ščepec soli.
V navadnem ali ročnem mešalniku stepemo zmehčano maslo in rjavi sladkor, da postane zmes bleda in penasta.
Nato postopoma dodajamo jajca in jih stepamo, dokler se popolnoma ne umešajo.
Mešanici masla izmenično dodajamo suhe sestavine in toplo mešanico mleka. Stepamo dalje, dokler se sestavine popolnoma ne združijo.
Maso prenesemo v namaščen pekač. Maso enakomerno porazdelimo in nežno potolčemo s pekačem po delovni površini, da odstranimo zračne mehurčke. V predhodno segreti pečici pečemo pri temperaturi 180°C približno 25 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v maso, ni popolnoma suh. Pustimo, da se ohladi.
Medtem grobo nasekljamo čokolado in jo damo v veliko skledo. V kozici na nizki temperaturi segrejemo sladko smetano in jo zavremo.
Vročo sladko smetano prelijemo čez čokolado. Mešamo tako dolgo, da se čokolada stopi in zmes postane gladka. Zmes pustimo stati 5 – 10 minut, da se ohladi.
Uporabimo modelček za piškote v obliki srca, da izrežemo srčke. Izrezana srca prenesemo na stojalo za torto.
Pod stojalo za torto položimo krožnik , da prestrežemo morebitne ostanke ganaša. S čopičem razmažemo ganaš po vrhu piškotov. Pustimo stati. Uživajte s svojimi najdražjimi.

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.