Somat Logo

Topljena čokoladna torta

Sestavine

Število porcij: 9

  • 300 g couverture čokolade (temna)
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 5 rumenjakov
  • 90 g večnamenske moke
  • ½ čajne žličke soli
  • maslo za mazanje 
  • sladkor za preliv
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • stepena smetana za postrežbo

Pripomočki:

čopič za testo, posodice za peko, majhna kozica, deska za rezanje, nož, mešalnik, velika posoda, metlica, zajemalka za sladoled, zamrzovalnik, pečica

Posodice za peko namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Poskrbite, da je ta notranjosti posodic enakomerno porazdeljen. Odvečni sladkor stresemo ven.
Pečico predhodno segrejemo na 200 °C. Couverture čokolado grobo nasekljamo. V kozici na srednje močnem ognju stopimo maslo. Dodamo nasekljano čokolado in jo stopimo.
Z mešalnikom ali metlico v veliki posodi stepemo sladkor, jajca, rumenjake in sol.
V stopljeno čokolado dodamo mešanico jajc in mešamo, dokler ne nastane gladka masa.
Dodamo moko in ponovno zmešamo.
Maso nato enakomerno razporedimo po namaščenih posodicah za peko (pribl. 4 cm visoko). Napolnjene posodice za pribl. 5-7 minut postavimo v zamrzovalnik.
Tortice pečemo v predhodno segreti pečici na 200 °C pribl. 8-10 minut in jih nato pustimo stati 5-7 minut. Tortice nato previdno prevrnemo, nanje potrosimo sladkor v prahu in jih takoj postrežemo. S to sladico se odlično poda stepena smetana ali sladoled.

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.