Chana Masala

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 400 g čičerike iz pločevinke
  • 800 g paradižnikove pulpe v pločevinki
  • 15 g ingverja
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 tajski čili
  • 1 žlica garam masale
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička kurkume
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • 4 žlice gheeja
  • 50 ml vode
  • sol
  • koriander (za okrasitev)
  • kruh naan (za prilogo)
  • riž basmati (za prilogo)

Pripomočki: rezalna deska, nož, drobno cedilo, kuhinjski aparat, ponev, silikonska lopatica

Olupite ingver in česen. Olupite in sesekljajte čebulo. Odcedite čičeriko iz pločevinke in po želji shranite tekočino za drug recept. V kuhinjski aparat dajte olupljena ingver in česen, tajski čili, garam masalo, mleto kumino, kurkumo in čili v prahu ter zmešajte v gladko zmes.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte ghee. Dodajte čebulo in pražite približno 5 minut ali dokler ne postekleni. Dodajte zmes iz začimb, odcejeno čičeriko, paradižnikovo pulpo in vodo. Pustite vreti približno 10 minut.

Posolite po okusu. Okrasite s koriandrom ter postrezite s kruhom naan in rižem basmati. Uživajte!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več

  • Spoznajte našo pobudo #enjoytogether.

  • Zakaj bi pomivanje posode moralo biti dolgočasno? S temi nasveti je zabava zagarantirana, naši izdelki pa bodo poskrbeli za še lažje pomivanje posode!

  • Poiščite popoln recept za vaše najbližje.