Falafel

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 400 g čičerike
  • 80 g kruha
  • 2 rdeči čebuli
  • 3 stroke česna
  • 1 čajna žlička ingverja
  • 20 g peteršilja
  • 20 g koriandra
  • ½ čilija
  • 4 žlice moke
  • 1½ čajne žličke pecilnega praška
  • 1 l rastlinskega olja
  • 200 g kisle smetane
  • 10 g mete
  • sol
  • poper

Pripomočki: velika posoda, deska za rezanje, nož, mešalnik z nastavkom mlinčka za hrano, krožnik, papirnate brisače, majhna kozica, majhna posoda

V veliki posodi prekrijemo čičeriko s hladno vodo, posodo pokrijemo in pustimo stati v hladilniku vsaj 12 ur. Nato odlijemo vodo in čičeriko speremo z vodo.

Kruh natrgamo na majhne koščke. Na drobno sesekljamo čebulo, česen, ingver, peteršilj, koriander in čili.

Vse sestavine stresemo v veliko posodo in jih z nastavkom za mletje zdrobimo v mešalniku. Dodamo moko in pecilni prašek ter zgnetemo v trdno testo.

Maso z rokami oblikujemo v majhne ploščice v obliki diska.

V majhni kozici na srednje močem ognju segrejemo rastlinsko olje in pribl. 4-6 minut pečemo ploščice do zlato-rjave barve. Ploščice prestavimo na krožnik s papirnato brisačo, da se posušijo.

V majhni posodi zmešamo kislo smetano, meto, sol in poper. Postrežemo kot omako za pomakanje skupaj s falaflom. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več