Juha z japonsko redkvico

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 1 redkvica daikon (majhna)
  • 100 g steklenih rezancev
  • 200 g mlete govedine
  • 1 mlada čebula
  • 10 g ingverja
  • 1 beljak
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke sezamovega olja
  • 1 l vode
  • sesekljan koriander za postrežbo

Pripomočki: deska za rezanje, nož, majhna posoda, velika ponev, kuhalnica, cedilna žlica

Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Na drobno nasekljamo ingver in redkev narežemo na tanke trakove.

Z vilico dobro zmešamo mleto govedino, narezano mlado čebulo, nasekljan ingver, beljak, koruzni škrob, sojino omako, sladkor in sol, da se oblikuje enakomerna zmes.

Zavremo vodo. Iz mase oblikujemo majhne mesne kroglice. Roke navlažimo z vodo, da preprečimo sprijemanje kroglic. Namesto tega lahko uporabimo dve čajni žlički.

Mesne kroglice položimo z žlico v vrelo vodo.

Zaradi beljaka bo na površini nastala bela pena. Odstranimo jo s cedilno žlico.

Dodamo redkev in steklene rezance ter zavremo. Pustimo vreti pribl. 4-5 minut. Začinimo s sezamovim oljem in soljo. Na vrh posipamo sveže nasekljan koriander in postrežemo.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več