Krema Catalana s slano karamelno omako

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 400 ml sladke smetane
  • 150 g sladkorja
  • 1 strok vanilije (semena)
  • 6 rumenjaka
  • 100 ml vode
  • sol

Pripomočki: pečica, kuhalnica, majhna kozica, velika posoda, metlica, globok pekač ali posodo za praženje, grelnik (neobvezno), posodice za crème brûlée, majhna ponev

Pečico predhodno segrejemo na 120 °C. Smetano za kuhanje segrevamo (ne zavremo!) z nekaj sladkorja in vanilijevimi semeni, dokler se sladkor ne raztopi.

Toplo zmes nato umešamo v rumenjake v veliki posodi.

Zmes nalijemo v posodice za crème brûlée in jih položimo v globok pekač. V pekač nalijemo vročo vodo, da ustvarimo vodno kopel, v kateri se bo kuhal crème brûlée.

Pečemo pribl. 60 minut v predhodno segreti pečici na 120 °C. Ko je jed pečena, vzamemo posodice iz vodne kopeli in jih pustimo stati 30 minut, da se ohladijo. Pred postrežbo pustimo hladiti vsaj 4 ure ali čez noč.

Preostanek sladkorja karameliziramo v majhni kozici. dodamo ščepec soli, prelijemo z vročo vodo in segrevamo toliko časa, da se zmes zgosti v omako. Prelijemo čez kremo Catalano in postrežemo.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več