Mini jabolčni rogljički

Število porcij: 16

Sestavine:

  • 150 g moke iz enozrnice ali pirine moke
  • ½ čajne žličke pecilnega praška (brezglutenskega)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 70 g kokosovega olja (segretega)
  • 150 g grškega jogurta iz ovčjega mleka (10 % maščobe)
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1 žlica sesekljanih mandljev
  • 1 žlica ksilitola ali kokosovega sladkorja
  • ¼ čajne žličke cimeta
  • 1 jabolko
  • moka za pomokanje površine

Pripomočki: večja skleda za mešanje, kuhinjska krpa, nizek pekač, papir za peko, pečica, rezalna deska, nož, manjša skleda za mešanje, nož za lupljenje, valjar, rešetka za hlajenje (neobvezno)

V večji skledi zmešajte moko iz enozrnice, pecilni prašek, kokosov sladkor in sol. Primešajte jogurt in kokosovo olje. Z rokami mešajte, da dobite gladko testo.

S kuhinjsko krpo pokrijte skledo in pustite počivati v hladilniku približno 30 minut. Nizek pekač obložite s papirjem za peko.

V vmesnem času sesekljajte mandlje in jih zmešajte s ksilitolom ter cimetom. Segrejte pečico na 150 °C, vklopite funkcijo gretja spodaj in zgoraj.

Na pomokani površini razvaljajte testo do velikosti približno 26 cm. Po potrebi za merilo uporabite krožnik in dodatno pomokajte. Testo narežite na 16 enako velikih trikotnikov.

Olupite, izkoščičite in narežite jabolko. Trikotnike iz testa namažite z nekaj mandljevo-cimetove zmesi. Na zunanji del vsakega trikotnika položite rezino jabolka.

Zvijte trikotnike od zunaj navznoter, tako da vanje zavijete rezine jabolk.

Mini rogljičke položite v nizek pekač in jih namažite s preostalo mandljevo-cimetovo zmesjo. Pekač položite v pečico in pri 150 °C pecite približno 15–18 minut. Počakajte, da se ohladijo. Uživajte!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več