Pacifiški morski list v mleku s timijanom in brokolijem

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 100 g pacifiškega morskega lista (file brez kože)
  • 100 g brokolija
  • 100 ml mleka
  • 5 vejic timijana
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove
  • 40 g masla
  • 20 g mandljevih lističev
  • sol
  • poper

Pripomočki: manjša ponev, kuhalnica, večja ponev, manjša kozica, nož, rezalna deska, žlica za zajemanje

V ponvi popražite mandljeve lističe, da pozlatijo.

Zavrite malo manj kot polovico zelenjavne jušne osnove in mleka ter izdatno začinite s soljo in poprom. Dodajte timijan in pustite vreti približno 3–5 minut.

Nato v vroče, vendar ne vrelo mleko (približno 90 °C) dodajte pacifiški morski list. Poširajte približno 3–4 minute, odvisno od debeline.

V vmesnem času v kozico nalijte vodo, solite in zavrite. Brokoli narežite na majhne cvetove.

Brokoli blanširajte v slani vodi približno 3–4 minute, da je še vedno hrustljav. Odcedite in postavite na stran.

V ponvi stopite maslo, dodajte preostalo zelenjavno jušno osnovo in počasi zavrite.

V jušno osnovo z maslom dodajte blanširan brokoli in premešajte. Posolite in popoprajte po okusu. Pacifiški morski list postrezite na brokoliju in okrasite z mandljevimi lističi.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več