Piščančji tinga taco

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 400 g piščančjih prsi (razkoščičenih, brez kože)
  • 2 čebuli (ločeni)
  • 2 stroka česna (ločena)
  • 530 g paradižnika
  • 200 ml piščančje juhe
  • 4 chipotle čiliji v adobo omaki
  • 1 čajna žlička soli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • pšenična tortilja za postrežbo 
  • solata ledenka za postrežbo 
  • avokado za postrežbo
  • kisla smetana za postrežbo 
  • sol

Pripomočki: kuhinjske klešče, lonec, posoda, deska za rezanje, nož, mešalnik, ponev, kuhalnica

Srednje velik lonec napolnimo z vodo in zavremo na velikem ognju. Olupimo čebulo in česen ter v lonec vrele vode dodamo nekaj česna in nekaj čebule ter velikodušno pest soli. Dodamo piščančja prsa in pražimo na srednjem ognju pribl. 20 min. Ko je piščanec popolnoma kuhan, ga položimo v posodo in pustimo, da se ohladi. Piščanca nastrgamo z dvema vilicama in ga pustimo počivati.

Vmes na tanko narežemo preostalo čebulo in paradižnik na štiri dele. Paradižnik, preostali česen, piščančjo juho, chipotle čilije v omaki adobo in sol mešamo v mešalniku do gladkega.

V ponvi segrejemo rastlinsko olje na srednje močnem ognju. Dodamo čebulo in pražimo pribl. 4-5 minut, dokler ne postane mehka in se obarva rjavo. Potresemo s sladkorjem in pribl. 1 minuto hitro karameliziramo. Dodamo narezanega piščanca in paradižnikovo omako in kuhamo na srednje močnem ognju pribl. 20 minut, dokler omaka nekoliko ne zreducira. Po okusu začinimo s soljo in postrežemo s toplimi tortiljami, nastrgano solato ledenko, narezanim avokadom in žlico kisle smetane. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več