Polnjene paprike Tex-Mex

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 4 paprike
  • 1 čebula
  • 2 stroke česna
  • ½ čilija
  • 100 g riža
  • ½ čajne žličke mlete kumine
  • ½ čajne žličke mletega koriandra
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 150 ml paradižnikove mezge
  • 100 g črnega fižola v konzervi
  • 100 g belega fižola v konzervi
  • 100 g sladke koruze v konzervi
  • ½ čajne žličke sladkorja
  • 150 g cheddar sira (naribanega)
  • 15 g koriandra
  • 150 g lahke smetane za kuhanje crème fraîche
  • ½ limete
  • sol
  • poper
  • olivno olje (za praženje)

Pripomočki: 2 deski za rezanje, 2 noža, ponev, pečica, pekač, 2 posodi

Čebulo, česen in čili drobno sesekljamo. Prepolovimo in očistimo papriko.

V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja in pribl. 2 minuti pražimo čebulo, česen in čili. Dodamo riž in pražimo pribl. 1 min. Nato dodamo še kumino in koriander, zelenjavno juho in paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s pokrovom in pustimo vreti pribl. 20 minut.

Pečico predhodno segrejemo na 200 °C. Razpolovljene paprike položimo na pladenj za peko. Mešanico riža prenesemo v skledo in dodamo črni fižol, beli fižol in sladko koruzo iz konzerve. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter sladkorjem.

Paprike napolnimo z rižem in mešanico fižola, ter po vrhu potresemo cheddar sir. Pečemo na temperaturi 200 °C pribl. 20 minut.

Na drobno sesekljamo koriander in ga dodamo v posodo s kislo smetano ter dobro premešamo. Začinimo s sokom limete, soljo in poprom. Polnjene paprike postrežemo s pomako kisle smetane. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več