Popečen sendvič z zelenim prelivom in tunino iz 5 sestavin

Število porcij: 2

Sestavine:

  • 6 žlic zelenega solatnega preliva »green goddess dressing«
  • 180 g tunine v konzervi
  • 4 kosi kruha z drožmi
  • 2 stebli zelene
  • 1 šalotka
  • sol
  • poper
  • maslo

Pripomočki: skleda, gumijasta kuhinjska lopatica, deska za rezanje, nož, ponev

Na tanko narežite zeleno in jo stresite v skledo. Na tanko narežite šalotko in jo prav tako stresite v skledo. Odcedite tunino, jo z vilicami razrahljajte in dodajte v skledo. Dodajte zeleni solatni preliv, posolite in popoprajte po okusu in zmešajte.

Na srednje visoki temperaturi segrejte ponev. Dodajte maslo. V ponev položite rezino kruha in jo popecite približno 2 minuti. Nato nanjo položite nekaj solate s tunino. Prekrijte z drugo rezino kruha, v ponev dodajte še nekaj masla in sendvič obrnite. Popecite, dokler sendvič ni lepo zlatorjavo popečen. Umaknite s plošče in nemudoma servirajte!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več