Popečena cezarjeva solata

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 2 solatna srčka romunske solate
  • 4 inčuni
  • 3 stroki česna (olupljeni)
  • 80 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 bageta
  • 2 žlici worcesterske omake
  • 2 žlici majoneze
  • 2 limoni (sok)
  • 2 čajni žlički dijonske gorčice
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Pripomočki: mešalnik ali kuhinjski aparat, čopič za peko, ponev za žar ali žar, rezalna deska, nož

V mešalniku zmešajte inčune, olupljen česen, olje, sol in poper, da nastane gladka zmes.

Ponev za žar ali žar segrejte na srednjo temperaturo. Srčke romanske solate po dolžini narežite na polovice. Razpolovite bageto in jo narežite na pol še po dolžini. Narezane dele romanske solate in kruh s čopičem premažite z zmesjo iz inčunov.       

Popecite solatne srčke in kruh z narezano stranjo navzdol približno 1–2 minuti ali dokler se ne pojavijo sledi žara. V vmesnem času v preostalo zmes iz inčunov dodajte worcestersko omako, majonezo, limonin sok, gorčico in malo naribanega parmezana. Mešajte toliko časa, da nastane gladka zmes, približno 2 minuti. Po potrebi posolite in popoprajte po okusu.

Solatni srčki in kruh so lahko ob serviranju celi ali narezani na širše trakove. Po okusu pokapajte s cezarjevim prelivom in po želji premešajte. Po vrhu potresite preostali nariban parmezan.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več