Rezanci z omako Alfredo

Število porcij: 4

Sestavine:

  • 500 g svežih rezancev fettuccine
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice peteršilja
  • 80 g masla
  • 400 ml sladke smetane
  • 150 g parmezana
  • parmezan za okrasitev
  • sol
  • poper

Pripomočki: rezalna deska, nož, manjša kozica, večja kozica, cedilo

Olupite in sesekljajte česen. Na drobno sesekljajte peteršilj. 

V kozici na srednji temperaturi stopite malo masla. Dodajte česen in pražite približno 1 minuto. Prelijte s sladko smetano, posolite in popoprajte. Pustite vreti približno 3 minute, da se omaka malce zgosti. Občasno premešajte. Dodajte parmezan in umaknite kozico s kuhalne plošče.       

Zavrite vodo. Posolite in dodajte fettuccine ter jih skuhajte al dente. Skuhane fettuccine odcedite in jih stresite v smetanovo omako. Premešajte. Kozico postavite nazaj na segreto kuhalno ploščo, dodajte sesekljan peteršilj in maslo ter ponovno premešajte.       

Dodajte sol in poper po okusu. Postrezite s parmezanom. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več