Somat Logo

Juha z japonsko redkvico

Sestavine

Število porcij: 4

  • 1 redkvica daikon (majhna)
  • 100 g steklenih rezancev
  • 200 g mlete govedine
  • 1 mlada čebula
  • 10 g ingverja
  • 1 beljak
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke sezamovega olja
  • 1 l vode
  • sesekljan koriander za postrežbo

Pripomočki

deska za rezanje, nož, majhna posoda, velika ponev, kuhalnica, cedilna žlica

Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. Na drobno nasekljamo ingver in redkev narežemo na tanke trakove.
Z vilico dobro zmešamo mleto govedino, narezano mlado čebulo, nasekljan ingver, beljak, koruzni škrob, sojino omako, sladkor in sol, da se oblikuje enakomerna zmes.
Zavremo vodo. Iz mase oblikujemo majhne mesne kroglice. Roke navlažimo z vodo, da preprečimo sprijemanje kroglic. Namesto tega lahko uporabimo dve čajni žlički.
Mesne kroglice položimo z žlico v vrelo vodo.
Zaradi beljaka bo na površini nastala bela pena. Odstranimo jo s cedilno žlico.
Dodamo redkev in steklene rezance ter zavremo. Pustimo vreti pribl. 4-5 minut. Začinimo s sezamovim oljem in soljo. Na vrh posipamo sveže nasekljan koriander in postrežemo.

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.