Somat Logo

Kokosovi makroni

Sestavine

Število porcij: 20

  • 200 g drobljenega kokosa
  • 4 rumenjaka
  • 200 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ½ čajne žličke soli
  • 100 g čokolade

Pripomočki

pladenj za peko, pečica, folija za živila, velika posoda, pergamentni papir za peko, majhen lonec, majhna posoda

Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Po pladnju za peko enakomerno porazdelimo drobljen kokos in ga pečemo v pečici približno 4 minute do zlato-rumene barve.

V veliki posodi stepemo jajčne beljake, sladkor, vanilijev ekstrakt in sol. Dodamo popečen kokos in premešamo. Posodo prekrijemo s folijo za živila in jo za pribl. 1 uro postavimo v hladilnik.

Kokosovo zmes oblikujemo v 20 majhnih kroglic in razporedimo po papirju za peko na pladnju za peko. Pladenj za pribl. 15 minut prestavimo v pečico pri temperaturi 170 °C. Makroni morajo rahlo porjaveti in biti še vedno malce mehki. Pladenj vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Čokolado zlomimo na koščke in jo stopimo v posodi, odporni na vročino, ki jo postavimo čez lonec z vrelo vodo. Makrone previdno odstranimo s papirja za peko in jih delno potopimo v čokolado. Nato jih za pribl. 1 uro položimo na pergamentni papir za peko, da se posušijo. Dober tek!

Se bojite nereda? Nikar!

Ko končate s svojim #enjoytogether trenutkom, ne rabite skrbeti za umazano posodo. 

Z detergentom za posodo Somat odstranite še tako trdovratno umazanijo, kot so maščobe in zagorela hrana, da bo vaša posoda ponovno čista.