Skip to Content

Ali je naše sredstvo za pomivanje posode primerno za občutljivo kožo?

Če imate občutljivo kožo in vas zanima, ali lahko krožnike in lončke pomivate brez gumijastih rokavic oziroma si lahko roke umijete s sredstvom za pomivanje posode po pripravi obroka, morate nekaj reči upoštevati.

Razumevanje pomembnosti pH-ja v sredstvu za pomivanje posode

Izraz pH je simbol, ki pomeni »možnost hidrogena«. Obstajajo različne ravni pH-ja, ki pomagajo določiti raven alkalnosti ali kislosti v tekočinah, ki se raztopijo v vodi, kot je sredstvo za pomivanje posode.

Če imate občutljivo kožo, morate uporabiti sredstvo za pomivanje posode s pH-jem, ki je za kožo nevtralen ali vsaj skoraj nevtralen. pH vaše kože znaša 5,5, zato je pomembno, da ima podobno raven pH-ja tudi sredstvo za pomivanje posode. Pril sensitive ima pH-raven med 5 in 6, osnovna Prilova linija pa ima pH-raven med 7 in 8. Višja ko je pH-raven, verjetneje je, da bo sredstvo za pomivanje posode slabo delovalo na vašo povrhnjico ali tanek kisel film na vaši koži, ki blokira bakterije in pomaga koži zadrževati naravne maščobe. Ko pride do tega, lahko nastanejo številni simptomi:

  • Suha koža
  • Razpokana koža
  • Dermatitis
  • Ekcem
  • Izpuščaji

Prav zato je pomembno, da uporabljate sredstvo za pomivanje posode s pravo pH-vrednostjo.

Uporaba sredstva za pomivanje posode, če imate alergijo ali drugo že obstoječe stanje

Odišavljena ali neodišavljena sredstva za pomivanje posode ne bi smela povzročati draženja ali alergij na koži, če pravilno sledite navodilom na embalaži. Če pa imate že obstoječo alergijo, boste morali morda uporabiti izdelek za občutljivejšo kožo. O alergiji na detergent se pogovorite s svojim dermatologom pred nakupom katerega koli sredstva za pomivanje posode. Razložil vam bo, katero sredstvo za pomivanje posode je najboljše za vašo kožo.

Najboljše sredstvo za pomivanje posode za občutljivo kožo

Pri občutljivi koži je najboljša izbira Pril Sensitive. Ta detergent, ki je prijazen do kože, je izjemno blag in nežen, a še vedno zelo zmogljiv za temeljito pomivanje vaše posode. Obstajata dve različici:

  • Pro Nature Sensitive
  • Sensitive Aloe Vera

Poleg neagresivnosti za vaše roke je tudi biorazgradljiv in na voljo v steklenički, ki je izdelana iz reciklirane plastike, s čimer je tudi prijaznejši do okolja.

Če vas še vedno skrbi, da se bo razvila alergijska reakcija ali da bo prišlo do neugodnega učinka na povrhnjico, razmislite o uporabi gumijastih rokavic pri pomivanju. Takšne rokavice so smiselne tudi, če imate suho kožo. Vašo suho kožo bodo zaščitile pred dodatnimi poškodbami, dokler se celi.

Povezani članki