Skip to Content

Ali je Pril biorazgradljivo sredstvo za pomivanje posode?

Kratek odgovor na to vprašanje je DA, Pril je biorazgradljivo sredstvo za pomivanje posode in tudi površinsko aktivne snovi v njem so takšne (test 301 OECD). Kaj pa biorazgradljivost dejansko pomeni? Pomeni, da se lahko sredstvo za pomivanje posode v okolju razgradi, ne da bi mu škodovalo. V prst ne bodo vstopili nobeni strupi, kemikalije ali druge škodljive snovi, ki bi lahko škodile rastlinam, živalim ali celo ljudem.

Biorazgradljive snovi, kot je Prilovo sredstvo za pomivanje posode Pro Nature, se prav tako razgradi hitro, ne da bi za to potrebovalo leta. Pri pomivanju posode na kampiranju ste tako lahko brezskrbni.

Zakaj Pril vsebuje encime?

Encime, ki so povsem naravni in biorazgradljivi, je mogoče najti na Prilovem seznamu sestavin. Te sestavine pomagajo razgraditi trdovratne delce hrane in madeže, kot so:

  • Jajca
  • Marmelada
  • Rezanci, riž, krompir
  • Sladoled
  • Puding

Sredstva za pomivanje posode z encimi vašo posodo enostavno očistijo z manj drgnjenja, in to na okolju prijazen način in pri nižji temperaturi.

Še ena velika razlika je, da Prilova sredstva za pomivanje posode ne vsebujejo agresivnih snovi, kot so fosfati. Fosfati se ne razgradijo kot encimi in se pogosto znajdejo v vodotokih in prsti, s čimer škodujejo številnim živim bitjem, kot so alge, ribe in rastline.

Povezani članki