Skip to Content

Koliko sredstva za pomivanje posode moram uporabiti?

Prilova dolgotrajnost vam omogoča pomivanje velike količine posode s samo malo sredstva za pomivanje posode. Če boste uporabili pravo količino sredstva za pomivanje posode, ga ne boste zapravljali po nepotrebnem in posledično privarčevali. Prav tako boste posodo lažje izprali. Če ga uporabite preveč, boste morali morda svoje krožnike, lončke in pribor držati pod vodo dlje, da boste odstranili vse milo. S tem porabljate vodo in čas, in če vaša posoda ni dovolj izprana, bo hrana imela okus po sredstvu za pomivanje posode. To lahko vpliva na okus vaše hrane in pijače in povzroči okus po milnici.

Pravilno odmerjenje sredstva za pomivanje posode je odvisno od izdelka, ki ga uporabljate. Odvisno je tudi, za kaj ga uporabljate. Obstaja več načinov uporabe sredstva za pomivanje posode. Uporabite ga lahko na primer za pranje avtomobila, drgnjenje maščobe s svojih aparatov ali brisanje tal.

Če ročno pomivate posodo, sledite naslednjim nasvetom za pravilno odmerjanje Prila.

Pril Original in Pril Sensitive: pravilno odmerjanje

Pri nekoncentriranih sredstvih za pomivanje posode Pril običajno zadostuje normalni odmerek 5 ml (ali 1,5 žličke) na 5 litrov vode.

Če odpravljate trdovratno, sprijeto hrano ali madeže, boste morali uporabiti večjo količino in posodo nekaj minut pustiti namočeno. Za pomivanje posode bi moralo zadostovati približno 5 ml na 1 liter vode.

Pril Power Gel: pravilno odmerjanje

Pomembno je vedeti tudi to, koliko sredstva za pomivanje posode uporabiti, kadar pomivate s Pril power gelom. V običajnih pogojih bo približno 3 ml (ali 1 žlička) sredstva za pomivanje posode na 5 litrov vode pomagala odstraniti umazanijo z vaše posode. Če pomivate lonce, ponve ali drugo posodo, ki je močno umazana, boste potrebovali nekoliko večjo količino. Na liter vode uporabite 5 ml (1,5 žličke) sredstva za pomivanje posode in pred pomivanjem pustite posodo namočeno nekaj minut.

Ali moram videti mehurčke?

Številni zmotno mislijo, da so mehurčki enako kot sredstvo za pomivanje posode, zato ga dodajo več, ko opazijo, da mehurčki izginejo. Dejansko je sredstvo za pomivanje posode prisotno veliko dlje, kot je to vidno (ne samo dokler so vidni mehurčki). V večini primerov lahko nadaljujete z učinkovitim pomivanjem, tudi ko mehurčki niso prisotni.

Ali veste, koliko sredstva za pomivanje posode morate uporabiti? Da ga ne boste porabili preveč, upoštevajte priporočene odmerke za vaše sredstvo za pomivanje posode Pril.

Povezani članki