Skip to Content

Očistite svojo kuhinjo s sredstvom za pomivanje posode

Pomili ste posodo in jo odložili v odcejalnik, da se posuši na zraku. Vse ste naredili, kajne? Niste. Obstaja veliko predelov v kuhinji, ki potrebujejo malce drgnjenja, če se želite znebiti umazanije, ostankov hrane in maščobe, ki nastanejo med vsakodnevnim življenjem in pri pripravi vašega zadnjega obroka. Na srečo vam za vsak del vaše kuhinje ni treba kupiti posebnega čistila. Sredstvo za pomivanje posode Pril je odlično čistilo za čiščenje kuhinje.

Čistejši kuhinjski pulti: uporaba sredstva za pomivanje posode

Ali imate pri roki prazno stekleničko z razpršilom? Napolnite jo s toplo vodo in dodajte eno kapljico sredstva za pomivanje posode Pril. Nežno zmešajte, da se tekočina in voda premešata, nato pa jo poškropite po kuhinjskih pultih. Pobrišite s čisto krpo. Mešanico redno menjajte s svežo, da zagotovite njeno učinkovitost.

Če nimate pri roki prazne stekleničke, lahko nekaj kapljic sredstva za pomivanje posode vlijete v posodo s toplo vodo. Gobico namočite v mešanico in dobro ožemite. Drgnite kuhinjske pulte z mehko stranjo gobice, dokler ne odstranite umazanije in so ti spet bleščeče čisti.

Ta rešitev je primerna za večino delovnih pultov, posebej tiste, na katerih se rade naredijo črte. Črte nastanejo zaradi umazanije, ki se nabira na vrhu pulta. Večina čistil za kuhinjo delovne pulte razkuži, a samo sredstvo za pomivanje posode lahko enostavno odstrani tisto maščobo, ki jo morate odstraniti s posode vsak dan. Ta rešitev je primerna tudi za keramične in steklene delovne pulte.

Čiščenje kuhinjskih omaric

Kuhinjske omarice so tako dovzetne za umazanijo, maščobo in ostanke hrane kot vaši delovni pulti. Sredstvo za pomivanje posode Pril je lahko dobra rešitev za čiščenje kuhinjskih omaric ne glede na to, ali gre za stopljeno čokoladico, na katero ste pozabili, ali za masten madež ocvrtega piščanca.

Naprej se s papirnato brisačo znebite čim več zasušene, lepljive ali pritrjene hrane. Nato kuhinjske omarice očistite z raztopino v steklenički z razpršilom ali mešanico v posodi, ki ste jo uporabili za čiščenje kuhinjskih pultov. Zdrgnite z mehko gobico, da se znebite umazanije, nato pa hitro posušite s papirnato brisačo, da se znebite črt.

Kako odmašiti odtoke?

Jedke kemikalije v številnih čistilih za odtoke lahko razžrejo napeljavo, klicanje vodovodarja, da vam odmaši odtok, pa je zadnja in draga rešitev. Številne težave z zamašenimi odtoki so povezane z maščobo in jih je mogoče zlahka odpraviti s sredstvom za pomivanje posode in vodo. Znatno količino sredstva za pomivanje posode Pril zlijte v zamašen odtok. V tem času napolnite grelnik vode z vodo iz pipe in ga vklopite. Po nekaj minutah (počakati morate, da se sredstvo za pomivanje posode premakne po napeljavi in premaže zamašitev) vlijte vrelo vodo v odtok, da se pomeša s sredstvom za pomivanje posode in odstrani maščobo s cevi ter jo spelje naprej.

Kako čistiti aparate iz nerjavečega jekla

Sredstvo za pomivanje posode Pril je odlična rešitev za čiščenje kuhinjskih aparatov, posebej tistih iz nerjavečega jekla. Čiščenje takšnih kuhinjskih aparatov:

  1. Nekaj kapljic sredstva za pomivanje posode Pril nanesite na vlažno, mehko gobico.
  2. Poiščite razporeditev vlaken nerjavečega jekla. Če jih ne morete videti, jih poskusite začutiti s prsti.
  3. Nato začnite aparat čistiti od vrha navzdol, v smeri vlaken.
  4. Ostanek sredstva za pomivanje posode povsem izperite.
  5. Hitro posušite s čisto krpo, da preprečite nastanek madežev vode in drugih madežev.

Uporaba sredstva za pomivanje posode kot čistila za korito

V koritu ste imeli kup umazane posode in voda, ki je odtekla v odtok, ni bila več kristalno čista. Čeprav morda ni videti tako, morate korito očistiti.

Najprej ga izperite. S toplo vodo izperite delce hrane s strani korita v lovilnik za odtoke ali mlinček za smeti. Nato dodajte sredstvo za pomivanje posode Pril. Sredstvo za pomivanje posode dodajte okrog odtoka. To bi morala biti zadostna količina. S čisto, mehko gobico zdrgnite spodnji del in strani korita s krožnimi gibi in nato izperite. Najprej izperite strani, če je možno z izvlečeno pipo ali nastavkom za cev. Če je nimate, uporabite kozarec z vodo.

Ali bi radi imeli čisto kuhinjo? Očistite svojo kuhinjo s sredstvom za pomivanje posode. Primerno je za delovne pulte, odtoke, omarice, korita in vse vaše aparate.

Povezani članki