Skip to Content

Kaj se dogaja v notranjosti pomivalnega stroja? Z videoposnetki dogajanja v njegovi notranjosti smo razkrili skrivnost!

Ali ste se kdaj vprašali, kaj se dogaja v pomivalnem stroju, ko zaprete vrata? Za razliko od večine pralnih strojev, kjer lahko vidite, kako se raven vode dviga, nastaja in se izpira pena, je pomivalni stroj še vedno precejšnja skrivnost. Vprašanje bi lahko primerjali z vprašanjem o lučki v hladilniku (kvarnik: ko zaprete vrata, preneha svetiti), a je odgovor precej bolj zapleten. Zahvaljujoč uporabnikom kanala YouTube in vodoodpornim kameram, ki lahko posnamejo dogajanje v notranjosti, se ne sprašujemo več, kaj se dogaja v pomivalnem stroju. Njihovi videoposnetki ujamejo vsak korak cikla pomivanja.

Videoposnetki o dogajanju v notranjosti pomivalnega stroja – svojstven žanr na kanalu YouTube

Na kanalu YouTube je toliko videoposnetkov »v notranjosti pomivalnega stroja«, da boste zelo verjetno našli takšnega, ki prikazuje, kaj se dogaja v notranjosti modela, ki ga uporabljate sami. Uspeh teh videoposnetkov dokazuje, da gre za postopek, ki zanima številne. Eden najpriljubljenejših videoposnetkov v tem žanru ima več kot 9 milijonov ogledov! Pozor: komentarji na kanalu YouTube nakazujejo, da je gledanje teh videoposnetkov nenavadno pomirjujoče in hkrati povzroča rahlo odvisnost.

Videoposnetki o dogajanju v notranjosti ujamejo vsak korak cikla pomivanja.

Zakaj toliko ljudi gleda videoposnetke, ki prikazujejo, kaj se dogaja v pomivalnem stroju, če zanemarimo radovednost? Mi mislimo, da bi se ljudje radi izobrazili. Navsezadnje: če vidiš, kaj se dogaja v notranjosti pomivalnega stroja, razumeš, kako deluje, ga lažje pravilno napolniš in odpraviš pogoste težave. A najprej si oglejmo korake, ki so zabeleženi v teh videoposnetkih, in pojasnimo, kaj gledamo.

 1. Spodnji del pomivalnega stroja se napolni z vodo. Pozorni bodite na to, kako malo vode je potrebno. Voda, ki teče v stroj, je morda že vroča ali pa se segreje, ko priteče.
 2. Voda se črpa v pršilne roke. Te se začnejo hitro vrteti in po celotnem pomivalnem stroju ter njegovi vsebini razprševati vodo.
 3. Odpre se dispenzer za detergent in tableta, prašek ali gel se sprosti v stroj.
 4. Glede na položaj kamere lahko vidite, kako se detergent počasi raztaplja v topli vodi. Ne nastane veliko pene, kar je dobro (in kar bo potrdil vsakdo, ki je kadar koli uničil svoj pomivalni stroj zaradi dodajanje običajnega sredstva za pomivanje posode).
 5. Umazana voda se izčrpa, čista pa priteče in uporabi za izpiranje. 
 6. Nazadnje sledi korak sušenja ... no, tole je podobno opazovanju sušenja vode, zato ostanimo pri tem.

Videoposnetki, ki posnamejo dogajanje v notranjosti, nam pomagajo razumeti, kaj se dogaja v pomivalnem stroju.

1. Najprej in predvsem bodo videoposnetki o pomivalnem stroju pomagali razbiti nekaj dejanskih mitov in pokvariti nekaj za lase privlečenih fantazij o tem, kaj se dogaja v pomivalnem stroju. Ena od najpogostejših zmot o pomivalnih strojih je ta, da se napolnijo z vodo enako kot pralni stroji. Posoda ni potopljena v vodo, prav tako pa je ne zdrgnejo pomivalne vile, oborožene z drobnimi krtačkami in gobicami (razen če se, seveda, vile ne skrijejo takoj, ko opazijo kamero? Morda ne bomo nikoli izvedeli ;)).

2. Ko vidite, kako se pršilne roke vrtijo izključno zaradi sile vode, boste ugotovili, kako pomembno je, da šobe ohranjate čiste in iz njih odstranjujete vodni kamen. Uporabljajte sol in svoj pomivalni stroj redno čistite, da ohranite njegovo delovanje.

3. Videoposnetek »v notranjosti vašega pomivalnega stroja« za vaš model vam lahko pomaga učinkoviteje napolniti pomivalni stroj.

4. Z odkritjem, kako malo vode pomivalni stroj porabi, bodo tudi najbolj skeptični zagovorniki ročnega pomivanja ugotovili, da je to najvarčnejši in okolju najprijaznejši način pomivanja posode.

Več v tej kategoriji

 • Nasveti za trdo vodo in vaš pomivalni stroj

  Preberite, kako lahko odpravite madeže vode in druge opozorilne znake trde vode.

 • Kako se znebiti neprijetnega vonja v pomivalnem stroju?

  Uporabite te nasvete in ideje za učinkovito čiščenje, odpravljanje neprijetnih vonjav in svež vonj v vašem pomivalnem stroju.

 • Kako napolniti pomivalni stroj, da boste dobili najboljše rezultate

  Ali vas zanima, kako se pravilno napolni pomivalni stroj? Pričnite s pravilnim polnjenjem s temi vrhunskimi nasveti za nalaganje posode v pomivalni stroj.

 • Pomiti najbolj umazano posodo v pomivalnem stroju

  Dosežite vedno izjemno čistočo z našimi nasveti za predhodno namakanje, izpiranje in izdelke za posodo s trdovratnimi madeži.

 • Ohraniti kozarce, pomite v pomivalnem stroju, brez madežev vodnega kamna

  Preberite, kako napolniti pomivalni stroj in ohraniti krhke kozarce varne in katere detergente in dodatke za strojno pomivanje je dobro uporabljati za optimalne, sijoče rezultate.

 • Ali je pomivalni stroj najbolj trajnostna izbira za pomivanje?

  Preberite, zakaj pomivalni stroji prihranijo vodo in energijo.

 • Pri kolikšni temperaturi pomivanja se porabi največ vode in energije?

  Ugotovite, kdaj morate povišati temperaturo in kdaj je povsem v redu, če uporabite okolju prijazen program.

 • Zakaj je detergent za strojno pomivanje posode brez fosfatov prijaznejši do okolja?

  Detergenti za strojno pomivanje posode se pogosto oglašujejo kot izdelki brez fosfatov, a kaj to sploh pomeni?

 • Najboljši detergent za vaš pomivalni stroj

  Vse o različnih vrstah detergentov za strojno pomivanje, kako jih uporabljati in kam dodati.