Skip to Content

Tablete ali gel– najboljši detergent za strojno pomivanje posode za vaš stroj in način njegove uporabe

Detergenti za strojno pomivanje posode so različnih oblik in velikosti. Kakšen detergent je pravi za vas? Kratek odgovor je: tisti, ki vam je najbolj všeč. Primerjate jih lahko kar sami. Preizkusite najboljše izdelke za svoj pomivalni stroj in se nato odločite, kaj vam je najbolj všeč: tablete ali gel. Ker so tablete za pomivalni stroj najbolj priljubljena oblika detergenta za strojno pomivanje posode, boste našli v tej kategoriji največ različnih izdelkov. Več podrobnosti o tem, katere so najboljše za kateri namen, najdete spodaj.

Tablete za pomivalni stroj – najbolj priljubljen izdelek

Tablete za pomivalni stroj so priljubljena oblika detergenta za strojno pomivanje. So enostavne za uporabo, učinkovite in na voljo z veliko različnimi formulami. Ker je na voljo toliko različnih, boste najverjetneje našli tudi takšne z znižano ceno ali v posebni ponudbi. V spodnji tabeli preverite, katere tablete so najboljše za kateri namen.

1. Tablete Somat Classic Tabs so najboljša klasična izbira, če raje uporabljate tablete in ločeno še sol ter sredstvo za izpiranje. V spodnjem posnetku si oglejte, kako uporabljati tablete, dodati sol za strojno pomivanje in sredstvo za izpiranje.

2. Glede na primerjavo se izdelek Somat All in 1 ponaša z enakimi lastnostmi čiščenja kot klasične tablete in šestimi dodatnimi prednostmi, vključno s takojšnjo aktivacijo, snovjo za odstranjevanje madežev čaja in kave, zaščito steklenih kosov, sredstvom za izpiranje, soljo in snovjo za zaščito stroja.

3. Če iščete še učinkovitejši izdelek z večkratnim delovanjem, se izdelek Somat All in 1 Extra ponaša z enakimi lastnostmi čiščenja kot klasične tablete, šestimi dodatnimi prednostmi izdelka Somat All in 1 in še tremi: dodatno snovjo za nevtraliziranje neprijetnih vonjev, učinkovitim čiščenjem pri 40 °C in dodatnim sijajem nerjavečega jekla.

Naše najboljše tablete za strojno pomivanje so Somat Gold. Poleg vseh lastnosti izdelka, ki so bile že navedene, zagotavlja dodatno moč za čiščenje loncev in ponev z zažganimi ostanki hrane in dodaten učinek sušenja. Dodatna prednost: tablete imajo tanek film, ki ga ni treba odstraniti ročno. Položite jih neposredno v razdelek za detergent in film se bo v stroju sam razgradil. Mimogrede: nismo edini, ki menijo, da so tablete Somat Gold najboljše na trgu. Nemški vodilni inštitut za testiranje potrošniških izdelkov Stiftung Warentest jih je v nedavni primerjavi izdelkov razglasil za najboljše tablete z večkratnim delovanjem, kot najboljši izdelek pa so bile razglašene tudi v drugih testiranjih.

Gel za strojno pomivanje – zvezda izpiranja

Gel je postal v zadnjih letih precej priljubljen. Somat Power Gel je posebej uspešen pri odstranjevanju maščobe, zato se bo dobro odrezal pri pomivanju posode po peki na žaru ali cvrenju. Ne samo, da bo očistil vaše posode in ponve, temveč bo pomagal odstraniti tudi ostanke maščobe v vašem stroju, na primer na filtru. Omogoča tudi prilagodljivo odmerjanje in zagotavlja dodaten sijaj. Poleg gela uporabite tudi sol, če je trdota vode na vašem območju 21° dH (nemške stopinje trdote).
V spodnjem posnetku si oglejte, kako uporabljati gel za strojno pomivanje.

Več v tej kategoriji

 • Nasveti za trdo vodo in vaš pomivalni stroj

  Preberite, kako lahko odpravite madeže vode in druge opozorilne znake trde vode.

 • Kako se znebiti neprijetnega vonja v pomivalnem stroju?

  Uporabite te nasvete in ideje za učinkovito čiščenje, odpravljanje neprijetnih vonjav in svež vonj v vašem pomivalnem stroju.

 • Kako napolniti pomivalni stroj, da boste dobili najboljše rezultate

  Ali vas zanima, kako se pravilno napolni pomivalni stroj? Pričnite s pravilnim polnjenjem s temi vrhunskimi nasveti za nalaganje posode v pomivalni stroj.

 • Kaj se dogaja v pomivalnem stroju, ko zaprete vrata?

  Kako pomivalni stroj deluje in kaj se dogaja v njegovi notranjosti? Z videoposnetki dogajanja v njegovi notranjosti smo razkrili skrivnost!

 • Pomiti najbolj umazano posodo v pomivalnem stroju

  Dosežite vedno izjemno čistočo z našimi nasveti za predhodno namakanje, izpiranje in izdelke za posodo s trdovratnimi madeži.

 • Ohraniti kozarce, pomite v pomivalnem stroju, brez madežev vodnega kamna

  Preberite, kako napolniti pomivalni stroj in ohraniti krhke kozarce varne in katere detergente in dodatke za strojno pomivanje je dobro uporabljati za optimalne, sijoče rezultate.

 • Ali je pomivalni stroj najbolj trajnostna izbira za pomivanje?

  Preberite, zakaj pomivalni stroji prihranijo vodo in energijo.

 • Pri kolikšni temperaturi pomivanja se porabi največ vode in energije?

  Ugotovite, kdaj morate povišati temperaturo in kdaj je povsem v redu, če uporabite okolju prijazen program.

 • Zakaj je detergent za strojno pomivanje posode brez fosfatov prijaznejši do okolja?

  Detergenti za strojno pomivanje posode se pogosto oglašujejo kot izdelki brez fosfatov, a kaj to sploh pomeni?